tirsdag 6. april 2010

Søndag - Nablus

Olav, en tidligere EA på høst-teamet, kom på besøk for å hilse på familiene og venner i Yanoun, og ble også med oss til Nablus.

Kameraten til Olav. Begge hadde satt seg på bussen i Kairo, der de studerer, og kom oppover til Nablus-området 18 timer senere. De snakker begge arabisk og var til stor hjelp med oversetting og forklaring.

Skolebarn i Nablus.

Byen er den nest største på Vestbredden og ligger i den nordlige delen. Den var lenge et sentrum for finans og politikk, men under den 2. intifadaen ble dette flyttet ut av byen og Nablus ble en farlig by å være i. Preget av militære angrep og ekstremistiske palestinske partier ble byen fryktet av flere enn det israelske militæret og lokalbefolkningen. Nå har byen jobbet hardt for å komme seg ut av dette ryktet, og de jeg møter er svært vennlige og velkomne og gjør alt for at jeg skal trives i byen.

Vi gikk gjennom byen for å vise andre kollegaer denne spennende byen som har røtter tilbake til 4500 år f.Kr.

Nablus ligger i området A som gjør at den palestinske selvstyremyndigheten sitter med det meste av kontroll. Dette er palestinske soldater som står rundt i byen og passer på.

Her utveksles erfaring og tips fra gamle ledsagere til nye.

Klokketårnet, Manara, i gamlebyen. Reist av den ottomanske sultanen Abdul Hamid II tidlig på 1900-tallet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar