onsdag 7. juli 2010

Manglet vann i 7 uker.

Beduin leiren ligger et steinkast fra en israelsk bosetning der vann mangel ikke eksisterer. Israelske bosetninger bruker om lag 4 ganger så mye vann som europeiske land, og enda mer enn palestinske landsbyer (tall hentet fra FN). Du kan se de røde hustakene i bakgrunn.

I dag har jeg vært i en liten landsby, rettere sagt en beduin leir i Jordan dalen og delt ut 3000 flasker med vann.

Vi kom dit igår, fikk servert vann, te og brød og hygget oss. Så, utover i praten fikk vi vite at de har vært uten vann i over 7 uker. 7 uker uten vann i over 45 grader!! Og her satt vi og ble servert det lille de hadde. For en uke siden møtte vi tilfeldigvis ordføreren av nabolandsbyen til Yanoun som også er lederen av en vannfabrikk. Etter flere mislykkede forsøk på å få de israelsk distrikt koordinatorene og de palestinske distrikt koordinatorene til å ta ansvar, ringte vi han. Etter 2 minutter hadde vi en avtale om å hente 500 flasker for dele ut på kvelden i går, og møte de igjen i dag og dele ut 3000 flasker. Gratis.

Det har vært en helt utrolig dag. Jeg må fortelle dere mer senere, men nå trenger jeg en liten matpause og kanskje til og med en liten hvil. Bilder og historien kommer om noen timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar