søndag 6. juni 2010

Drageløperen i Yanoun




Når solen langsomt går ned, temperaturen synker, sauene faller til ro, kvinnene puster ut etter melkingen og mennene har fått på seg kvelds-skjorten, da er det jeg liker meg best her i Yanoun. Barna løper rundt i gatene, mens kvinnene besøker hverandre og forbereder en sen middag. Lyden av latter og rop, og stille prat fra mennene som sitter under mulberry-trærne og iakktar livet i landsbyen vekker en fredfull og god stemning i meg.

Siden det første skipet ble bordet utenfor Gaza har det vært konstant trening med militære fly over hodene våre. I tillegg så er fokuset hos internasjonale og nasjonale medier forflyttet seg til den delen av Palestina, og vi er dermed litt ekstra på vakt. Det har vært flere alvorlige hendelser her de siste dagene og vi lurer på om det er fordi de ser sitt snitt til å gjør det nå mens journalister og organisasjoner er opptatt med Flotillaen.

Vinden er god i kveld og vi tar med dragen ut. Noen av barna samler seg rundt oss og mennene kommer bort for å se. Dragen slippes sakte, men sikkert høyere og høyere til den raver over landsbyen. Kvinnene kikker nysgjerrig ut av dørene og kommer bort til oss med te og juice. Vi blir sittende slik, med øynene festet på dragen som lever sitt eget liv høyt der oppe, i flere timer før vi begynner å bevege oss inn i husene igjen. Det har vært en rolig kveld hvor vi har klart å fokusere på noe helt annet. Nå er vi klare for en god natts søvn før morgendagens oppgaver venter.

2 kommentarer:

  1. Hei Silje

    HAR VÆRT OG LEST PÅ BLOGGEN DIN

    ER KJEMPE STOLT AV.

    dU ER EN FLOTT UNG "KVINNE" SOM GJØR EN FIN JOBB.

    TENKER MYE PÅ DEG .

    KLEM FRA BERGEN

    SvarSlett
  2. Så godt det hørtes ut med rolig kveldsstemning etter varme dager,i samvær med de andre i landsbyen, hvor alles blikk er rettet mot noe felles...en drage i vinden! Det hørte litt romantisk ut, men litt romantikk i en tøff hverdag er ikke å forakte. ´sant??

    Beste hilsen mamma (igjen!)

    SvarSlett