tirsdag 23. mars 2010

Arrived in the Promised/Holy land...?

Både jøder, kristne og muslimer vil finne sine hellige steder bare steinkast fra hverandre.

Etter mye forberedelser, kursing og briefing var jeg endelig på flyet som skulle nedover til dette lovede eller hellige landet som vi alle har hørt så mye om. Det er et samlingspunkt for noen av de største trosretningene vi har i verden, og et område som har vært preget av konflikt i mange århundrer. I dag kjenner vi området kanskje mest fra nyhetsbildet som er preget av uroligheter, væpnet konflikt og dårlig dialog mellom partene.

Da vi landet på Ben Gurion flyplass i Tel Aviv ble jeg sittende og vente på en fra det norske teamet som ble stoppet i passkontrollen og sittende i avhør i 3 timer. Vi var på forhånd klar over at vi ikke var spesielt populære og at vi kunne oppleve problemer på flyplassen, så hun kom seg gjennom det, men vi var begge blitt raskt minnet på at det ikke var et hvilke som helst ferieland vi var på vei til.

På veien inn til Jerusalem og gjesthuset vi skulle innkvarteres på, så vi mye militære og politi. Vi fikk høre at en av de mest voldelige demonstrasjonene på lenge foregikk like nede i gaten og i følge den palestinske Røde Halvmåne ble 91 personer skadet under sammenstøtene. Før jeg sovnet fikk jeg en hilsen fra vår palestinske koordinator, "welcome to this crazy land".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar